Üsd, vágd, ne sajnáld! Párnacsata nap 2016-ban is

 

Nemzetközi párnacsata nap alkalmából Székesfehérváron is megrendezte az Extrém Generáció (EG) a párnacsata napot 2016. április 2-án, az Alba Pláza előtti téren, ahova ez évben szintén számos érdeklődő érkezett. Az aktív résztvevőkön kívül kíváncsi nézelődők és fotósok is részesei voltak, ahogy száll a temérdek toll a belváros utcáin.

Idén is meghozta a napos időt a párnacsata rendezvény, amit nem csak a fővárosban szerveztek meg, hanem vidéken is. Demény Zoltántól, az Extrém Generáció vezetőjétől megtudtuk, hogy a párnacsatát már körülbelül három éve szervezi Székesfehérváron a keresztény közösség, aminek nem csak az a célja, hogy egy jót szórakozzanak a fiatalok, hanem ezen keresztül is szeretnének szólni az emberekhez és megismertetni velük az evangéliumot. A párnacsatán kívül más fontosabb programokat is rendez a Keresztény Közösségi Egyesület (KKE), így például a tojáskereső versenyt, karácsonykor a Karácsonyi Tündöklés néven ismert koncertet és műsort, baseball- és nyári tábort, illetve egyéb sport lehetőségeket és kisebb mozgalmakat. A már országosan is ismert tojáskeresőre az idén több, mint hétezer tojást szórtak szét a szervezők és önkéntesek. Körülbelül hétszázötven regisztrált 2-12 éves gyermek érkezett a húsvéti családi programra a fehérvári Zichy-ligetbe.

„Mi nem csak játszani akarunk. A KKE-hez tartozunk, a Keresztény Közösséghez, aminek alapvetően az a célja, hogy kinyúljon a városi fiatalok felé és megismertesse velük az evangéliumot. Valahol az is cél, hogy meghívjuk őket a gyülekezetbe.” – tette hozzá az interjúban Demény Zoltán, EG vezető.

Ahogyan máskor, ezúttal is lefektette Zoltán a szabályokat. Ütni csak és kizárólag puha párnával lehet. Még arra is felhívta a figyelmet, hogy a gombokat szedje le mindenki, ugyanis egy ütésnél kellemetlen tud lenni. Csakis párnás embert lehet ütni és a fotósokra vigyázzon mindenki. Évről évre egyre több a kisebb, 10 éven aluli résztvevő. Az idén már a párnacsata kezdése előtt is püfölték egymást a kicsik, ám a nagy csatában is maradt jócskán energiájuk szembeszállni a nagyobbakkal. Ezúttal is két részre lett bontva a tér. A visszaszámlálás után a ketté bontott csapat szembe futott egymással, és akit értek, ütöttek. Nem telt bele sok idő, a tollpihe már terjedt a városban, miközben egyre több nézelődő kémlelte a folyamatokat. Egy-egy embert be is invitáltak a tömegbe, természetesen ilyenkor a kezébe nyomtak egy párnát, amivel püfölhette a másikat. A hangulat ezúttal is kifogástalan volt, mindenki mosolygós arccal hagyta el a város központját.

A (KKE) Keresztény Közösségről az alábbi linkeken olvashatsz többet:

http://www.kke.hu/

https://www.facebook.com/kke.hu/timeline

 

Ivanits Annamária