Szabó Gergely gitárestje a Rock Burger Bárban

Könnyen megközelíthető környék, kellemes klasszikus rock hely, minőségi hamburgerek és Szabó Gergely akusztikus gitárestje egy könnyed hétköznapi esti programnak. Kell ennél több például egy baráti találkozóhoz?

2018. március 7-én, szerdán este 21 órától majdnem éjfélig Szabó Gergelyt hallgathatták és láthatták a Nagymező utcai Rock Burgerbe látogatók. Maga a hely különlegessége, hogy belépve találkozhatsz olyan nagy együttesekkel, mint a Rolling Stones, Deep Purple vagy a Beatles, de ha épp ahhoz van kedved, Janis Joplinnal is összefuthatsz. Na, jó, mielőtt még teljesen beleélnéd magad, vagy azt hinnéd, hogy elment az eszem, leírom, hogy a hely nevét nem csak a rock and roll zenék igazolják a falon levő „relikviákkal” vagy a fellépők régi koncertplakátjaival, hanem maguk a hamburgerek is.

Ezen a kis, kocsmaszerű családias bárban a hamburgereket a régi nagy együttesekről és előadókról nevezték el. Ha például egy marhahúspogácsás, házi hamburgerszószos, hagymás, paradicsomos, jégsalátás, csemegeuborkás hamburgert kívánnál, akkor egy Rolling Stonest kóstolj meg. Mi kipróbáltuk, megspékelve egy kis extra sajt feltéttel. Mennyei volt. Ajánljuk. Ha vega vagy, akkor Bob Marley a Te embered, akarom mondani a Te hamburgered. Mindezek mellé kapsz egy adag sült krumplit, illetve káposztasalátát (coleslaw). Amennyiben igazi kis édesszájúnak tartod magad, abban az esetben Máté és Zsigmond a Vad Fruttik burgert varázsolják az asztalodra. Ebben van nutella, pilótakeksz, barack is. Művész Urunk fellépése előtt egy Deep Purple-re nevezett be, váltott pár szót a hely vezetőivel, illetve a koncertre látogatókkal, majd belevágott Passenger-től Let her go-ba.

Rolling Stones burger 

Az este folyamán olyan számokat játszott, mint a Jazon Mraz: I’am yours, Red Hot Chili Peppers: under the bridge, Green Day: boulevard of broken dreams, The Passenger: save tonight, Fool’s Garden: lemon tree.

Szabó Gergelyről nem csak azt tudtuk meg, hogy a zene iránti tisztelettel és szeretettel játszik, hanem egyéb más információkat is adott egy mini interjú keretében.

Hány éve zenélsz, és hogy jött az ötlet? Akusztikus gitáron kívül máson is játszol?

Most, hogy így kérded, azért lassan már én is azt mondhatom, nem ma kezdtem. 27 éves vagyok, és édesapám otthon is gitározott, de 13 éves koromban kezdett el érdekelni igazán a gitározás, mert elkezdtem rockzenét hallgatni. Az iskolába is több srác hozta ezt a hangszert, ezért egyre jobban elkezdett vonzani. Természetesen játszok elektromos gitáron is, valamint basszusgitározom is.

Hogy jött az ötlet, hogy a Burgerben zenélj?

A hely két vezetőjével (Máté és Zsigmond) régebben egy zenekarban játszottunk, így adta magát már csak az ismeretség miatt is.

Milyen gyakran és hol lépsz fel?

Hetente négy-öt fellépésem van, az állandó helyek mellett mindig bejön egy-egy rendezvény, és alkalomszerűen más helyekre is járok. Legrégebb óta a Városliget Caféba járok, már öt éve. Ezenkívül már több éve játszom a Diageo bemutató bárjában is és mostanában gyakran a Prosit Buda Bistroban is.

Szabó Gergő gitárestje

Csak szólóban vagy zenekarban is játszol? Ha utóbbi, akkor melyikben?

Főként szólóban játszom, de azért most csináltam egy rockosabb, bulis triót is, illetve az Acoustic Project sem állt meg! (Az Acoustic Project nem egy állandó zenekar, ahol a meghívásos vendégelőadók a saját stílusukat viszik bele egy-egy produkcióba. A 2015 óta létező csapatról bővebben mesél Szabó Gergő és Buchwarth Domonkos az acousticproject.hu-n vagy a youtubon. – a szerk.)

Mi a következő programajánlás, hol láthatunk?

Március 22-én újra a Prosit Buda Bistróban lépek fel!

 

Elmaradhatatlan linkek, ahol követhetitek a Művész Urat :) :

https://www.facebook.com/szabogergelyofficial/

https://www.youtube.com/channel/UC_5GJr6bUKAHrG5_uRVivYg

https://www.instagram.com/gergelyszaboofficial/

 

Ivanits A.