Fegyver, horgászat, vadászat FEHOVA 2016-ban is

 

2016 február 18 és 21 között, immáron huszonharmadik alkalommal került megrendezésre a már évek óta kibérelt, szokásos helyén a Hungexpóban a FEHOVA kiállítás, ami szeretettel, különböző standokkal, programokkal, érdekességekkel várta a fegyverben, horgászatban, vadászatban, hajózásban, autó és motorokban érdekelt odalátogatókat.

 

   

   

Vadász pavilon, „Dzsungelláz”

 

Elmondható, hogy évről évre több ezer ember látogatja az egyre színvonalasabbá váló rendezvényt a Hungexpóban, aminek legutóbb is mindegyik pavilonja ki volt használva. Akit érdekel a természet, növény- és állatvilág, számára kiváló rendezvény a FEHOVA nagyszabású találkozója, ahol többek között részt vehet szakmai programokon, horgász bemutatón, íjászversenyen, de ha épp közelebbről szeretné megszemlélni és megsimogatni a sólymokat, lehetősége van rá. Kinek melyik terület a legszimpatikusabb. Hogy csak egy töredékét említsem a hagyományos programoknak, idén is megtekinthető volt például a nagyvadtrófeákból összeállított kiállítás, antik vadászfotó kiállítás, solymász- és vadászkutya bemutatók, fegyverekkel kapcsolatos hasznos tudnivalók, de a horgász pavilonban levő fárasztó szimulátor mellett jelenleg is részesültünk újdonságokban.

Időszerű kiállításnak mondható a magyar vadászok esőerdőben elejtett trófeái és azon állatok élethű diorámái, valamint a trófeabírálat, amikor is medve koponyát bíráltak az első két napon.  Ha csak a lőfegyvereket, horgász csalikat, vitorlásokat vagy épp a trófeákat vesszük figyelembe, idén is széles volt a paletta. A vadászati pavilonban gyerekek számára mindig nagy élmény a kipreparált élőlények. Ezúttal is láthattunk kitömött jegesmedvét, párducot, gorillát, krokodilt – hogy csak párat említsek -, de talán a legszemrevalóbb az afrikai elefánt feje volt, ami hatalmasabb, mint az ember.

    

A horgász pavilonban többek között élő amurok, fogassüllők, csukák, harcsák, kecsegék, kárászok, dévérkeszegek várták a rendezvényre látogatókat és úszkáltak a gyerekek kedvére :) 

 

Vadászati témakörben külön említésre méltó Hidvégi Béla neve. Hidvégi Béla nemzetközileg is elismert, a világ öt kontinensén vadászott már és több, mint 200 fajt ejtett el. Elnyerte a Safari Club International legmagasabb kitüntetését, megkapta a világvadász gyűrűjét, valamint legutóbb a Pantheon díjat, ami mindkét vadászati világszervezet legmagasabb szintű elismeréseként érdemelt.  A jelenlegi FEHOVA-n is külön trófea bemutatóját csodálhatta meg a közönség.  Hidvégi Béla Úr nagyon elfoglalt, de egy mini interjúval így is megtisztelt.

  1. Már gyerekkorában is gondolt rá, hogy vadász lesz?

Igen, már öt éves koromban.

  1. Emlékszik még rá, milyen vadat ejtett el életében először?

Verebet.

  1. Pályafutása alatt melyik trófeájára a legbüszkébb?

A pakisztáni Kashmir Markhorra (pödrött szarvú kecske)

  1. Érezte magát veszélyhelyzetben, mikor külhonban volt?

Igen háromszor: Azerbajdzsánban, Távol keleten és Afrikában.

  1. Mi inspirálta, hogy számtalan helyre elutazzon? Volt vele konkrét célja, vagy csak a vadászat szenvedélyének élt?

Konkrét célom volt.

  1. Hogyan látja a vadászat helyzetét ma Magyarországon és a világban? Hiszen közismert, hogy az állatvédők heves támadásokat indítanak a vadászok ellen.

Veszélyesen megy lefelé!

  1. Megkapta a legértékesebb vadászati díjat, a Pantheont. Milyen érzéssel töltötte el ez a díj?

Elértem életem célját, nagyon megfizettem érte! A derekam, a térdem és a pénztárcám is kikopott!

  1. Mik a tervei a jövőre nézve?

Írni, a múzeumaimmal foglalkozni, nevelni a fiatal vadásznemzedéket!

 

A nemzetközileg elismert vadász és üzletember Hidvégi Béla a Pantheon díjjal

 

Ivanits Annamária