„Én is a levegőtől élek!”

A kellemetlenségek elkerülése végett nem fogom nevén nevezni az együttest, akinek a fellépésén történtek a frusztráló dolgok. Mi sem bizonyítja jobban, hogy ez az elektronikus/hip-hop/rock banda egyre nagyobb ismeretségnek örvend, hogy a IX. Campus fesztiválon –melyet 2016. július 20-24-e között rendeztek meg- is meghívott vendégelőadó volt.

 

Pozitívumnak tudható be, hogy kimagaslóan nagy számban érdeklődtek a banda koncertje iránt, buzgó rajongók és a stílusban még „szüzek”, ám meg volt a rendezvény hátulütője is. Maga a fesztivál a hatalmas területű debreceni Nagyerdőben volt tartva, több nyitott téri színpaddal és pár zárt téri fellépő helyiséggel. A nevén nem megnevezett együttes is egy fedeles, oxigénhiányos épületben lépett fel, amit úgy is fogalmazhatnánk, hogy maga volt a pokol. A levegőtlenség hamarosan úrrá lett a teremben, az erősítés rossz beállítása miatt az első sorokban zakatolt az emberek mellkasa, torka, a fülük pedig csengett. Tudtuk meg egy fantól. A fellelkesült, illuminált állapotban levő rajongók lökdösődése már-már egy kisebb pánikot váltott ki. Még a koncert legelején többen igyekeztek kipréselni magukat a tömegből, amit meg kell hagyni, nem volt könnyű a sorozatos gúnyos és agresszív beszólások miatt. A sörök „repkedtek” a levegőben. Kit felidegesített, kit pedig fellélegzésként ért a hideg alkohol érkezése. A pogó is kezdetét vette, amitől szintén csak megcsappant az oxigén a már amúgy is harmincöt fok hőségben.

„Nem kapok levegőt! Álljunk odébb!” – hangzott a pánikszerű megnyilvánulás egy lány szájából, amire megérkezett a hasonló reagálás. „Mi is a levegőtől élünk!”

Mindezzel arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy mielőtt bárhova megy az ember szórakozni, mérje fel a hely helyzetét, menekülő útvonalakat, abban az esetben, ha pánik törne ki. Ilyenkor fontos, hogy higgadt fejjel, a lehető legrövidebb úton távozzunk, és ha tehetjük, a tömeget kerülve.

Bár a mentőautó az épület előtt állt, első meglátásra a legnagyobb „problémát” a ruhákból szinte már kicsavarni való izzadtság jelentette – beleértve az előadókat is, akik ezúttal is egy nagyszerű koncertet adtak – és nem egyéb valódi baj.

Szóval csak mindent óvatosan és körültekintően!

Ivanits A.