Egy üzenet

 

Álomélet? Álomház? Álomfizetés? Ezeket a földi javakat mindenki szeretné, nem igaz? Akarjuk ezeket a dolgokat, de ezért meg is kell fizetnünk. Hogyan épülne fel egy ház terv és instrukciók nélkül? Sehogy! Összedőlne.

Vannak körülmények, amiket nem tudunk befolyásolni, például, hogy honnan jöttünk, szegény családból, esetleg gazdagból származunk? Életünk első oldalait nem mi határozzuk meg, de a könyv végét mi írjuk.„Nem az a lényeg, hogy honnan jöttél, hanem hogy hová tartasz.” – gondolkodott róla Nietzsche.

Ha nem érezzük jól magunkat abban az élethelyzetben, amiben vagyunk, változtatnunk kell rajta, rajtunk áll. Egyáltalán van egy terv, amit követünk?A döntéseinkre alapozódik az életünk!

Az alapnak kell erősnek lennie, és ha az nem elég erős, összedőlnek a dolgaink. Tegyük fel itt a kérdést, vajon miben van magabiztosságunk? A pénzünkben? Egy személyben? A szellemi tehetségünkben? Amikor valamelyik dolog meginog, képesek leszünk azt feldolgozni?Létezik a bölcs ember és a nem bölcs ember. A bölcs ember sziklára építette a házát, a nem bölcs homokra. A végkimenetel evidens…A kis döntések szokásokká válnak, a szokások beépülnek a mindennapjainkba, általuk formálódunk olyanná, amilyenek most vagyunk és leszünk.

 

Értékes vagy! Ugye tudsz róla?! Nem az határozza meg a jövődet, amit mások mondanak neked, hanem az, amit Te gondolsz saját magadról. Az elme olyan, hogy amit elültettél benne, az meg fog teremni. Nem tudsz magabiztos lenni, amíg azt mondogatod magadnak, hogy nem vagy elég jó. A lehetőség ott van mindenkiben, így benned is.

 

Ahhoz, hogy sikeres életed legyen fontos, hogy meglegyen benned három dolog.

Tűzz ki egy célt, amit minden nap szem előtt tartasz. Tegyél minden nap az ügy érdekében a magadba vetett bizalom segítségével.

Fontos a kitartás, hogy ha akadályba ütközöl, esetleg elesel, talpra tudj állni.

Meghatározóak a gondolataink és a gondolatmeneteink.

Vannak ismerőseitek, akik mindig negatívan gondolkodnak? Mi történik az ilyen gondolkodású emberrel? Bevonzza a rosszat.

Egy pozitív gondolatnak háromszor nagyobb hatása van, mint egy negatívnak.Amennyi időt belefektetünk a mérgelődésbe és szomorkodásba, azt töltsük inkább jó dolgokkal el, így vegyük észre az élet apró örömeit, amikkel nap, mint nap találkozunk.Ereje van a gondolatainknak, ami hatással van fizikai létünkre is. Az elménk a szellemi háborúk csatatere. – mondta egyszer egy kedves barátom.

 

„Ne engedd, hogy legyőzzön a rossz, inkább Te győzd le a rosszat jóval!” – üzeni nekünk Máté evangélista a Bibliából.

 

Nem könnyű életre lettünk elhivatottak, ezért azt ismételgessük magunknak, amit szeretnénk és ne azt, amit nem szeretnénk, mert úgy lesz, bárhogy is gondoljuk. Ha valamiről tudjuk, hogy rossz, ne engedjünk neki! Többszöri csatáról van szó, ez egy életen át tart, amit elsősorban magad alakítasz.

Te min gondolkodsz mostanában?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ivanits A.