A már 25 éves FEHOVA Téged is vár!

A Hungexpo hat pavilonja ezúttal 25. éve telik meg az olyan hobbik, mint a fegyver, horgászat és vadászat szerelmeseivel, de azokat is várja, akik természetkedvelők, szakemberek, vagy csak egy kellemes programot szeretnének maguknak és családjuknak, illetve baráti társaságban eltölteni.

Az idelátogatók minden évben, így most is megtehetik, hogy forralt borozzanak, sörözzenek, de aki a pálinkát szereti, abban sem csalódik, mint ahogy a hurkákban, kolbászokban sem, amit szintén fogyaszthatunk a rendezvényen. Bátran mondhatom, így kipróbálás után, hogy ajánlom. :)

2018. február 15-18-ig tart a rendezvény, úgyhogy még két napig látogatható. Régebben több ezer ember, számtalan külföldivel is kiegészülve látogatta a színvonalas rendezvényt. Meglátásom szerint az elmúlt két napot nézve ez idén sem lesz másképp. Az A-pavilonban, - ami a legnagyobb – felfedezhetjük a vadászattal kapcsolatos érdekességeket.

Ismét megtekinthető Hidvégi Béla megannyi elejtett vadjának trófeája. Hidvégi úrról tudni érdemes, hogy nemcsak, Magyarország (egyik) legnagyobb vadásza, de nemzetközileg is elismert. Bátorkodva azzal a kifejezéssel élek, hogy Hidvégi egy második Széchenyi. A világ öt kontinensén vadászott már és több, mint kétszáz fajt elejtett. 2016-ban elnyerte a Pantheon díjat is, ami a legmagasabb szintű elismerés a hobbiban. Vele készített interjúm során megtudhatjuk tőle, hogy már öt éves kora óta gondolt arra, hogy vadász lesz, illetve, hogy az első „zsákmánya” egy veréb volt. A pályafutása alatt a pakisztáni Kashmi Markhor (pödrött szarvú kecske) elejtésére a legbüszkébb üzletember elárulta, hogy háromszor is érezte magát veszélyhelyzetben külhonban, de nem rettentette el semmi, amit ma már a legértékesebb vadászati díj is alátámaszt.

Hidvégi Bélával, mint „második Széchenyivel”

 

Az idén is készültek újdonságokkal. Többek között Windisch-Grätz herceg, Széchenyi Zsigmond jó barátja trófeagyűjteményének egy része is ki van állítva az A-pavilonban. Az alábbi képen ez látható:

Azonnal szembetűnő Románia standja, ahol úgyszintén díjnyertes trófeákat csodálhatunk meg, valamint kirándulási lehetőségekről informálódhatunk. Ugyanebben a pavilonban jelen van Ambrus Attila, akinek életéről nemrégiben Antal Nimród A Viszkis című filmet készítette. Standján megtalálható a kerámiái mellett a róla szóló könyv is. Ha a kisgyerekes családok gyerekeiknek szuvenírt szeretnének venni a FEHOVÁ-n, ajánlom figyelmükbe a plüss vadállatokat, amiket rendkívül jópofán és már-már élethűen készítettek el megszerezhető áron.

Ambrus Attila kerámiáival a FEHOVÁ-n

A horgászati részlegen, azaz a G-pavilonban az egyik fő „attrakció” a 60 kg-os harcsa, ami egy hatalmas akváriumban vonzza a tekinteteket számtalan „óriás” társával, így többek között a 10+ kg-os pontyokkal, csukákkal együtt.

                        

       Balról: Az óriás harcsa feje      Jobbról: pontyok, keszegek

 

További kedvcsináló: az előző évekhez képest most is tömérdek kiállító eljött, megszemlélhető az agancskiállítás, vadászkutya bemutató, vadászruha kollekció bemutatása modelleken, solymász bemutató, de a gasztronómia bemutató sem utólagos, kiváltképp a hal elkészítésének a praktikáiról. Az első nap az óriásakváriumtól nem messze már reggel óta főzték a halfinomságot, aminek illata csalogatta az arra járókat. Akik szeretik a szálkás „barátunkat” megenni, számukra a stand receptes füzeteket is ajánl, amik szabadon elvihetők. Azt is megtudtuk a kiállításon, hogy nemcsak Magyarországon, de egész Európában sereghajtók a magyarok a halfogyasztás szempontjából, pedig a hal elengedhetetlen telítetlen zsírsavakat, nyomelemeket és vitaminokat tartalmaz, amitől kisebb a szellemi leépülés veszélye, illetve a szív- és érrendszeri problémák kialakulása.

Végszóként javaslom, hogy látogass el a régió legnépszerűbb horgász- és vadászrendezvényére, ahol kellemes napot kívánok!

 

 

A  cikket gépelte: FEHOVÁ-s plüss vaddisznó figura és besegített:

Ivanits Annamária