Egy hazai rock/metal banda tizenöt éves története: Depresszió

A 2000-ben alakult elismert magyar hard rock zenekar, a Depresszió energialöketét tapasztalhatta a közönség, akik a jubileum alkalmából jóval hosszabb műsort kaphattak. Az együttes gondolatébresztő dalaira ezúttal is egy hatalmasat tombolhatott a rajongótábor, ahová a Burnout és AWS zenekarokat hívták vendégnek.

 

Az AWS frontember, Siklósi Örs „Vannak itt rockerek?” kérdésére a rajongók morajlását az ördögvilla kísérte. Aki 2015. december 19-én kihagyta a Barba Negra Music Clubban rendezett tizenötödik jubileumi nagykoncertjét a Depresszió zenekarnak, most várnia kell jó pár hónapot a legközelebbi fellépésükre. Természetesen az alkotói munkafolyamatok ez idő alatt is folyni fognak. A koncert folyamán - ahogy ígérték - összefoglalták mind a hét albumukról a közönség által legkedveltebb, rég játszott, vagy a zenekar számára is különleges dalokat. A bevezető Ma éjjel című számukat többek között a Még egyszer, Kezdjük el, Mi forradalmunk, Tagadás, Álom az álomban, Lásd!, Legjobb ellenfél, Hagyjatok bízni zúzos dalok követtek.

Rock koncerthez és zúzáshoz illő módon nem spóroltak a fény- és hangtechnikával sem. „A koncertjeink sem szoktak rutinból menni, hanem mindig érzésből mennek.” – osztotta meg gondolatát Fecó egy interjúban. Ez a kijelentése alátámasztja azt, hogy mint ahogy általában, ezúttal is nagyszerűen megvolt a zenekar tagjainak a kontaktja a közönséggel, módfelett sikerült átadniuk a zene iránti szeretetüket és tiszteletüket, ami visszatükröződött a közönség által. Nem maradhatott ki a már jól megszokott játék sem, amikor a frontember guggolásra invitálta a rajongókat, amit egy kitörő felugrás követett. Sokkold a rendszert számuk végén „kulturált táncolás” keretében a szokásos wall of death részese lehetett az is, akinek kiváltképp pogózni támadt kedve.

A 2014-es Dal című műsor döntőig eljutó Halász Fecó, Kovács Zoli, Nagy Dávid, Hartmann Ádám és Pálffy Miki (Soda) ezután is megy előre, hiszen a minőségi munkájuk egyik kulcsa a zenekar tagjainak sok éves összetartó barátsága, ami nem engedi, hogy elszakadjanak egymástól. És ti? Ugye „nem akartok elszakadni”…? :) 

„Telt ház és a legszebb szülinap. Csodálatos volt. Még keressük a méltó szavakat... Addig is, köszönjük!” – osztotta meg gondolatait a Depresszió zenekar az ismert közösségi hálón.

 

Ivanits A.