40 évnyi legenda az Agárdi Popstrandon. Fellépett a Senso Magico, Karácsony János, Király Viktor, és a Magna Cum Laude

 

Újabb tudósítás következik az Agárdi Popstrand élettel teli mindennapjaiból. Immáron a negyvenedik évad vége felé közeledünk. Mint ahogyan tavaly, idén is ugyanazon a napon lépett színpadra a már jól ismert Magna Cum Laude és a Senso Magico együttes, akik tavaly ezen a helyen építettek ki baráti viszonyt. Rajtuk kívül még Király Viktor is a Popstrand vendége volt, így 2016. augusztus 19-én ők szórakoztatták a közönséget.

 

Sokan közvetlenül a színpad előtt táncoltak

 

Pénteken három előadó nyújtott kifogástalan koncertet a Velencei tó partján, Turbók János főrendező által negyven éve gondosan ápolt és rendezett zöldövezetben. Jöhetett a sör, bor, pálinka, ha utóbbi máshogy nem is, de a Magna Cum Laude védjegyeként ismert Pálinka dal által biztosan.

Turbina zenei értéke és érzékenysége tükröződik a fellépőkön is, hiszen rendszerint olyan előadókat hív a legnagyobb múlttal rendelkező szabadtéri színpadára, akik maguk is szívük-lelkük beleadják a műsorba, ezzel a néha visszahúzódó közönséget felrázva. Az estet a soul/funk stílusban otthonosan mozgó és a zene iránt tisztelettel levő Rota Francesco, Tusor Péter, Szalóczy Miklós és Harmati Máté alkotta Senso Magico indította, akiknek ezúttal is a műsoruk elmaradhatatlan részét képezte a Rossetti ékszer ajándékozása, amire Karácsony János (Locomotiv GT) énekest, gitárost kérték meg.

A Senso Magico Karácsony Jánossal a színpadon

 

Francesco Presser Gábor szavaival meginvitálta a közönséget, hogy köszöntsék tapssal a napot, később pedig Turbina hívta fel a strandra látogatók figyelmét a lemenő Nap szépségére, majd hozzátette, a hangbeállítással gondok voltak. – Megjegyzem, a hangtechnika ezúttal is pont jó volt. – Felkonferálta az est fellépőit, majd megköszönte az Égnek, hogy az esőt eltolta. Az időjárás tehát úgy gondolta, hogy megkegyelmez. Pár másodperces szívhez szóló csönddel tisztelte meg a közönség a nemrégiben elhunyt Laux Józsefet és Somló Tamást, akik nem csak közismert emberként, de barátként távoztak el.

A nemrég a 94.2, Trend FM-en, Rota Francesco által vezetett Soul History adásában is vendég Király Viktor folytatta az estét, aki előző nap tért vissza Los Angeles-i fellépéséről. A New York-i születésű, a magyarországi Megasztár zenei tehetségkutató negyedik szériáját megnyerő, pop/soul/funk énekes már többször bebizonyította a zene iránti elszántságát és szenvedélyét, amit ezúttal Agárdon élhetett át a nagyérdemű. Ki sörrel a kezében táncolt, voltak, akik pokrócon üldögélve a zene ritmusára rágták a perecet vagy a lángost.

Király Viktor megtáncoltatta a lelkes rajongótábort

 

 A Mező Mihály énekes, Szabó Tibor gitáros, Kara Mihály basszusgitáros, Lesták Marci billentyűs, Török Máté dobos alkotta Magna Cum Laude csapattól egy igazi audiovizuális élményt kaptunk, valamint koncert utáni dedikálási lehetőséget. Mező Misi szokásához híven nem csak a közönség soraiban sétált, miközben a Vidéki sanzon című számot énekelte, de ha épp arról volt szó, a színpadon hanyatt fekve dalolt tovább. A Senso Magico zenekarhoz hasonlóan ők is felhívták a főrendezőt a színpadra, hogy felköszöntsék születésnapja alkalmából. Nem mellesleg Karácsony János is pont ezen a napon született, így dupla „koccintást” tartottak. A koccintás szó talán nem is fedi összegészében a történteket, ugyanis Mező Misi egy hatalmas pezsgővel lepte meg Turbinát. Nem maradt el az igazi rock ’n’ roll hatás sem, a pezsgő tartalmát egy vagány koncerthez híven a közönség soraiba spriccelte.

Francesco felköszöntötte Karácsony Jánost és Turbók Jánost születésnapjuk alkalmából

 

A jelentősen interaktív fellépés folytatódott az első sorban táncoló lánybúcsús lányok köszöntésével, amellyel kapcsolatban érdemesnek tartom megemlíteni Misi mondatát: „Isten áldjon meg benneteket és becsüljétek meg azt az embert, aki mellettetek van.”

Mező Misi hanyatt fekve is énekelt a közönségnek

 

Mobilmánia, Republic, Edda, Skorpió, Omega, Neoton, Demjén Ferenc, csak, hogy pár idei fellépőt megemlítsek az idei műsorok közül. Mindannyian elkötelezett előadók. Szenvedély, dinamika, látvány, természetes környezet a vízparton igényes zenével, a koncertek utáni táncolással és discoval. 

 

40 éve töretlenül, idén az érdi Egrokorr Festékipari Zrt mellett alapvető támogatások nélkül, a közönség éltető erejével virágzik a Popstrand továbbra is.

Mindezt látni kell és megtapasztalni. Szeretnél családias környezetben lenni? A szépet és a jót meglátni? Gyere el a következő eseményre is, hogy ismét baráti hangulatban töltsd az estéd! Szeptember 3-a, szombat, Rácz Gergő és az R-GO várja szeretettel az Agárdi Popstrandra látogatókat, így Téged is!

A Magna Cum Laude együttes a koncert után dedikált is

 

Ivanits Annamária