Egy csöppnyi politikai kifigurázás a Felvonulási téren

 

2015. szeptember 11-én, ezúttal 15. alkalommal megnyílt az ARC kiállítás, ami szeptember 27-ig várja az odalátogatókat. A belépés díjtalan. A mindennapjaink politikáját kifigurázó és jókedvet csiholó plakátok mély tartalommal bírnak, amikről ezúttal jó pár képet mutatok. Magukról beszélnek.

Bár magamat egyáltalán nem sorolom a politika érdeklődői közé, nem is foglalkozom vele, a lényeget így is meg lehet érteni az alkotásokból. Ezért olyanoknak is javaslom, akik nem jártasak a politikában.

Javarészt napjaink legkérdésesebb helyzetéről, így a migráns problémával kapcsolatos gondokról tekinthetünk meg pár érdekes „rajzot”, de olyanokkal is találkozhatunk, mint a vasárnapi zárva tartás, pesszimista magyar beállítódás, segítségnyújtás, öregedő társadalom, olimpia, futball, stb.

 

Migráns problémát illető plakátok közül pár:

   

 

Tipikus magyar mentalitás és hozzáállás a közlekedést illetően:

Egy újabb memóriatörlő öltönyös? Mit szólnának a földönkívüliek Magyarországhoz?:

 

 

Reményvesztett álom? 2015 elején teljesen lebénította a forgalmat egy buszsofőr, aki úgy gondolta, meg tud fordulni a Margit hídon.

 

A fiatalok külföldön. A szülők küldik a jó magyar termékeket gyerekeiknek. Utóbbiak a pénzt felnevelőiknek. Mire megy el? Élni és kikapcsolódni? Dehogy! Olvasd el az utóiratot…

 

Szerintem az egyik legelgondolkodhatóbb és szarkasztikusan szórakoztató plakát. Gazdálkodj okosba!

További érdekes és sokat üzenő képek:

 

    

 

A politika mellett megbújt pár egyéb mondanivalójú kép, előbbi plakát címe: a barátnőm álma

 

Isten áld meg a' Magyart
Jó kedvvel, bőséggel,
Nyújts feléje védő kart,
Ha küzd ellenséggel;
Bal sors a' kit régen tép,
Hozz rá víg esztendőt,
Megbünhödte már e' nép
A' múltat 's jövendőt! 

 

Érdemes ellátogatni és megnézni a plakátokat a saját szemeddel, hiszen csak egy részét osztottam most meg. Többek között a Te véleményedre is kíváncsiak. Ha van nálad egy toll, felírhatod vágyaidat a táblára, amin a következő kérdést teszik fel:

Ivanits Annamária